Το τελευταίο δίωρο το αφιερώσαμε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που έχουμε πάρει με θέμα την "Ελιά".
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε χωριστεί σε ομάδες και τα παιδιά έπρεπε να φέρουν στο σχολείο φρέσκο λάδι βιολογικό (ευτυχώς έφερε ο Νίκος), ντομάτες (ευτυχώς έφερε η Σταυριάνα και μάλιστα βιολογικές),τυρί (ευτυχώς έφερε ο Δημήτρης Κ. κι η Γεωργία σπιτικό )και ψωμί που ευτυχώς έφερε ο Αναστάσης και ο Νίκος πάλι, ζυμωτό.Μιλήσαμε με τα παιδιά για την αξία του ελαιολάδου στη ζωή μας και πώς με αυτά τα απλά υλικά μπορούν να φτιάξουν ένα υγιεινό κολατσιό που μπορούν να το παίρνουν και στο σχολείο και έτσι να αποφύγουμε για λίγο το έτοιμο κολατσιό.
Κανένας δεν έμεινε στην μία φέτα ψωμί και τα παιδιά απόλαυσαν τις τοπικές νοστιμιές μας.
Στη συνέχεια ολοκληρώσαμε τις κατασκευές μας με τα κλαδιά ελιάς.Κολλήσαμε πράσινα και γκρι φυλλαράκια και βάλαμε και τις μαύρες ελίτσες.
Στην επόμενη ανάρτηση θα τις δείτε ολοκληρωμένες!!!
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε χωριστεί σε ομάδες και τα παιδιά έπρεπε να φέρουν στο σχολείο φρέσκο λάδι βιολογικό (ευτυχώς έφερε ο Νίκος), ντομάτες (ευτυχώς έφερε η Σταυριάνα και μάλιστα βιολογικές),τυρί (ευτυχώς έφερε ο Δημήτρης Κ. κι η Γεωργία σπιτικό )και ψωμί που ευτυχώς έφερε ο Αναστάσης και ο Νίκος πάλι, ζυμωτό.Μιλήσαμε με τα παιδιά για την αξία του ελαιολάδου στη ζωή μας και πώς με αυτά τα απλά υλικά μπορούν να φτιάξουν ένα υγιεινό κολατσιό που μπορούν να το παίρνουν και στο σχολείο και έτσι να αποφύγουμε για λίγο το έτοιμο κολατσιό.
Κανένας δεν έμεινε στην μία φέτα ψωμί και τα παιδιά απόλαυσαν τις τοπικές νοστιμιές μας.
Στη συνέχεια ολοκληρώσαμε τις κατασκευές μας με τα κλαδιά ελιάς.Κολλήσαμε πράσινα και γκρι φυλλαράκια και βάλαμε και τις μαύρες ελίτσες.
Στην επόμενη ανάρτηση θα τις δείτε ολοκληρωμένες!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου