Translate

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Να σας διαβάσω?

Όπως βλέπετε κάθε μέρα κάνουμε και ένα καινούριο γραμματικό φαινόμενο.Μην σας φοβίζει ο όγκος της ύλης γιατί η εμπέδωση όλων αυτών των φαινομένων θα γίνει στη Β΄τάξη .Όπως είδατε έχουμε μάθει να κλείνουμε ρήματα στον Ενεστώτα (τώρα ),στον Αόριστο (χθες μία φορά) και σήμερα κάναμε και τον Παρατατικό (χθες συνέχεια).Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε την ονομασία των χρόνων αλλά τα παιδιά μέσα από παραδείγματα βρίσκουν το σωστό χρόνο και κλείνουν το ρήμα.
Oi xronoi toy rhmatos
Μιλήσαμε και για τις καταλήξεις των ρημάτων σε -ιζω , -αινω  και - ωνω και τις εξαιρέσεις αυτών πάντοτε με την μορφή παιχνιδιού και όχι με την μορφή του κανόνα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά.Θα τα δουλέψουμε όλα αυτά μέσα από λεξούλες που θα γράφουμε στο τετράδιο γλωσσικών ασκήσεων.
Στα μαθηματικά τώρα έχουμε για το σπίτι στο λεπτό βιβλίο το επαναληπτικό.Μαθαίνουμε πολύ καλά τα ζευγαράκια γιατί μας βοηθάνε στην πρόσθεση και την αφαίρεση και τα αθροίσματα του 10.
Τελευταίο αφήνω το χαρούμενο νέο ότι αύριο δεν έχουμε σχολείο λόγω εκλογών των δασκάλων.Τα λέμε πάλι την Τετάρτη με χαρούμενη διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου