Translate

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Διόρθωση ορθογραφίας

Όλα για την τάξη μου: Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα - Ρήματα β΄συζυγίας:
"Ας γράψουμε ορθογραφία", μια φράση που τα παιδιά αντιπαθούν ιδίως εκείνα που κάνουν πολλά λάθη.Να καταργήσουμε την ορθογραφία δεν είναι δυνατόν αλλά μπορούμε να την κάνουμε πιο ελκυστική.
  Ένα παλιό και διαχρονικό κόλπο που διασκεδάζει  τα παιδιά είναι να ανταλλάξουν τετράδια και να διορθώσουν ο ένας την ορθογραφία του άλλου.Εκείνο που παρατήρησα όταν το κάναμε προχθές ήταν ότι τα παιδιά ήταν αυστηρότεροι κριτές από εμάς  τους μεγάλους και δεν έκαναν πίσω ούτε με παρακάλια ούτε με αγριάδες.Για να αποφορτίσω το κλίμα είπα ότι μπορούν να βάλουν το βαθμό που θέλουν αλλά να γράψουν και κάτι όμορφο.






















Ένας άλλος τρόπος είναι να σηκώνουμε ένα μαθητή στον πίνακα και ένας άλλος που θα κάνει τον δάσκαλο (σκοτώνονται ποιος θα κάνει τον ρόλο) να του υπαγορεύσει την ορθογραφία.Τα άλλα παιδιά παίζουν το ρόλο του διορθωτή.

school:

Τέλος οι χρωματιστοί στυλό και η αυτοδιόρθωση από κάθε παιδί  με ανοιχτό το βιβλίο αρέσει σε όλους και σπάει την μονοτονία της ορθογραφίας.Δοκιμάστε και στο σπίτι κάτι από αυτά και ίσως το παιδάκι σας δει την ορθογραφία με άλλο μάτι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου