Translate

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Παραδοσιακά παιχνίδια -etwinning (A trip to the past...)


Ένα από τα θέματα που εξετάσαμε σε αυτό το ταξίδι μας στο παρελθόν ήταν και τα παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μας. Παιχνίδια ξεχασμένα αλλά πάντα αγαπημένα στα παιδιά ,τότε που η φαντασία δημιουργούσε παιχνίδια από απλά υλικά και η αλάνα  ήταν το καθημερινό σημείο συνάντησης των παιδιών. Οι αυλές και οι κήποι πρόσφεραν τις καλύτερες κρυψώνες και τα παιδιά μαζεύονταν στο σπίτι με τη δύση του ήλιου.
 Η μακριά γαϊδούρα, το λάστιχο,η τυφλόμυγα ,το μπιζ, το κρυφτό ,το κυνηγητό και πόσα ακόμα μας διασκέδαζαν και γυρνούσαμε κατάκοποι σπίτι αλλά τόσο ευτυχισμένοι.

Αποφασίσαμε λοιπόν με τα παιδιά να παίξουμε κάποια από αυτά (ανάμεσα σε αυτά και ένα παιχνίδι που έπαιζαν τα παιδιά από την Ισπανία, με ένα πετραδάκι) και διασκεδάσαμε αφάνταστα.Ας κλείσουμε για λίγο λοιπόν τις τηλεοράσεις μας και το διαδίκτυο και ας παροτρύνουμε τα παιδιά μας να βγουν έξω και να παίξουν.Η πόλη μας προσφέρεται ακόμα για παιχνίδι σε αυλές και σίγουρα θα δούμε παιδιά ευτυχισμένα ,που μέσα από το παιχνίδι θα γίνουν πιο υπεύθυνα γιατί θα τηρήσουν τους κανόνες,λιγότερο ανταγωνιστικά γιατί θα μάθουν να χάνουν και πιο χαρούμενα γιατί θα κερδίσουν φιλίες ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου