Translate

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Πρωτομαγιά στο 3ο δημοτικό σχολείο!!!

 


Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Τον Μάιο του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εορτάζεται επίσης και ως μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.(Εργατική Πρωτομαγιά - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Μιλήσαμε με τα παιδιά στην τάξη για την σημασία της ημέρας και πόσο σημαντική ήταν η καθιέρωση του οχτάωρου στον εργασιακό τομέα. Παρόλο που τα παιδιά είναι μικρά κατάλαβαν πόσο δύσκολη ήταν η ζωή  των ανθρώπων εκείνα τα χρόνια και πόσο σημαντικό ήταν να έχουν χρόνο μετά την δουλειά για να τον περνάνε με την οικογένειά τους!!!

Βέβαια είναι και η γιορτή των λουλουδιών και δεν γινόταν να μην φτιάξουμε κι εμείς τα μικρά μας στεφάνια-καδράκια (ιδέα από το pinterest που την προσαρμόσαμε στα δικά μας δεδομένα).























Τα παιδιά έβαλαν την φαντασία τους και έφτιαξαν στεφάνια από αγριολούλουδα που μάζεψαν!!!Και του χρόνου με υγεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου