Translate

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού 3ο Δημοτικό σχολείο Πύργου

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις.
Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.
Αποτέλεσμα εικόνας για παγκοσμια ημερα αθλητισμου
Φέτος η ημέρα ήταν αφιερωμένη στους ολυμπιακούς αγώνες και τα παραολυμπιακά αθλήματα  και αυτός ήταν ο θεματικός άξονας που κινηθήκαμε στο σχολείο μας.
Η ημέρα ξεκίνησε με αθλοπαιδιές και έλαβαν  μέρος με την σειρά όλοι οι μαθητές όλων των τάξεων.Ξεκινήσαμε με την λαμπαδηδρομία που έγινε από τους μαθητές της Β΄τάξης που κατασκεύασαν και τις ανάλογες δάδες.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε.
Και ιδού ο βωμός που άναψε...
Στη συνέχεια τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα παραολυμπιακά αθλήματα και αναγνώρισαν την προσπάθεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.Ξεκίνησαν με αγώνα δρόμου με αθλητές τυφλούς και τους συνοδούς τους από τα παιδιά της Δ΄τάξης.



Στη συνέχεια τα κορίτσια της Ε΄και Στ έπαιξαν  βόλεϊ  όπως τα παιδιά με κινητικά προβλήματα.
Ενδιάμεσα τα παιδιά των υπολοίπων τάξεων πήραν μέρος σε διάφορα αγωνίσματα.





Η μέρα  έκλεισε με την φιλοξενία του προέδρου  του  ποδηλατικού συλλόγου και του πρωταθλητή Ελλάδας Εμιλιάνου Βίλα ,

που μίλησαν στα παιδιά και απάντησαν στις απορίες τους.
Η μέρα έκλεισε  όμορφα για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου