Translate

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

eTwinning Eφημερίδες-εφημερίδες

Εφημερίδες -εφημερίδες !Έκτακτο παράρτημα!

 Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι και φέτος θα λάβουμε μέρος στη διεθνή κοινότητα του etwinning  με το project    "Εφημερίδες".Πριν προχωρήσω θα ήθελα να σας πω μερικά λόγια για το etwinning.
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. 

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005 ως δράση του προγράμματος eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το 2007 ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης σαν τμήμα του Comenius. Από το 2014 η ευρωπαϊκή δράση eTwinning ενισχύεται ως μέρος του προγράμματος Erasmus+ (2014-2020), παίζοντας πλέον κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη όλων των τύπων ευρωπαϊκής συνεργασίας, στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης.

Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.000 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Η τάξη μας λοιπόν θα αναλάβει να εκδώσει φέτος εφημερίδες και θα συνεργαστεί με ένα σχολείο της Αθήνας ,ένα της Κορίνθου και ένα της Θήβας.Τα παιδιά σήμερα χωρίστηκαν σε ομάδες και επειδή οι περισσότεροι ήθελαν να γίνουν οι φωτογράφοι κάναμε κλήρωση.Στο επόμενο τεύχος οι ομάδες θα αλλάξουν ρόλους.

Το επόμενο βήμα ήταν να επιλέξουμε όνομα για την εφημερίδα μας.Είχα δώσει περιθώριο μια μέρα στα παιδιά για να σκεφτούν πιθανούς τίτλους που θα ήθελαν για την εφημερίδα τους και τους γράψαμε όλους στον πίνακά.
Όπως βλέπετε ο τίτλος "η σούπερ παρέα"  συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις  και έτσι  ολοκληρώσαμε και τα βαφτίσια της εφημερίδας μας.
Σιγά σιγά θα συγκεντρώσουμε το υλικό για το πρώτο μας φύλλο.Σε αυτό θα μας βοηθήσει και ο κ.Σπύρος  των υπολογιστών που παίρνει και αυτός μέρος στο πρόγραμμα.
Τέλος δεν πρέπει να παραλείψω να πω "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" στον Δημήτρη Κ.,την Δήμητρα και τον Δημήτρη Α. που μας γλύκαναν σήμερα με τα υπέροχα κεράσματά τους.Ευχαριστούμε την κ.Εύη για τις υπέροχες κατασκευές -δωράκια.



χρονια πολλα για τη γιορτη σου - Google Search:



1 σχόλιο: