Translate

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ποπο!Κόσμος που περνά

Επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αφήσαμε τη σειρά των μαθημάτων και μπήκαμε στο γιορτινό κεφάλαιο του Β΄τεύχους                                                                        Παρατηρήσαμε την εικόνα και περιγράψαμε προφορικά όλα τα πρόσωπα της εικόνας μια και ένας από τους στόχους αυτής της ενότητας είναι να μάθουμε να περιγράφουμε πρόσωπα.
  Μιλήσαμε για τα κάλαντα και ακούσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων ,της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων (τα τελευταία λίγα παιδιά τα γνώριζαν) και εξηγήσαμε ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της κάλαντα.Ζωγραφίσαμε με τέμπερες μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά με αγγελάκια που θα την ολοκληρώσουμε τις προσεχείς ημέρες .
  Τέλος ήρθαμε σε επαφή με την κλίση των θηλυκών ουσιαστικών. Κλίναμε ένα, στο τετράδιο γλωσσικών ασκήσεων και είδαμε τις πτώσεις.ίδ

Σιγά σιγά θα μάθουμε να κλίνουμε ουσιαστικά σε -α που έχουν τις τρεις πτώσεις ίδιες (την ονομαστική ,αιτιατική και κλητική).

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι την Πέμπτη θα πάμε στην δημόσια βιβλιοθήκη του Πύργου να παρακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα με το παραμύθι της Λίμνης των Κύκνων και στο τέλος τα παιδιά θα φτιάξουν χειροποίητα στολίδια για να στολίσουν το δέντρο των ευχών.Το κόστος του προγράμματος είναι 20 λεπτά για το κάθε παιδί και τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε ψαλίδια.Θα΄γίνει στην συνέχεια ξενάγηση στο χώρο της βιβλιοθήκης και   θα  σχολάσουμε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου