Translate

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη στο μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Την Τετάρτη είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του κ. Κώστα Κοτσανά στο Κατάκωλο. Σκοπός του μουσείου είναι να αναδείξει την άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων ήταν εξαιρετικά όμοια με την σύγχρονη τεχνολογία μας. Το μουσείο είναι δημιούργημα 25 ετούς έρευνας του κ. Κοτσανά  και τα εκθέματα και το υποστηρικτικό υλικό έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο χωρίς καμιά επιχορήγηση. Ένα μουσείο που έχει τις πόρτες του ανοιχτές για όλα τα σχολεία (δωρεάν είσοδος) και  αποτελεί προορισμό για πολλούς ξένους τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.
  Τα παιδιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση και θαύμασαν τα εκθέματα του μουσείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο κοτσανα

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο κοτσανα
Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο κοτσανα

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο κοτσανα
Αυτά τα λίγα εκθέματα τα βρήκα στο Google αλλά αυτό που θα πρότεινα είναι να πάτε να τα θαυμάσετε με τα παιδιά σας και να απολαύσετε την όμορφη ξενάγηση.
Μετά τα παιδιά με κέφι και όρεξη έτρεξαν στην παιδική χαρά και έπαιξαν  ενώ τα μεγαλύτερα έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ στα δύο γήπεδα του Κατακώλου. Είδαμε και το τρενάκι που ήρθε να πάρει τους τουρίστες  για να τους πάει στην Αρχαία Ολυμπία μια και δύο καράβια είχαν δέσει στο λιμάνι.Ήταν μια υπέροχη εκδρομή!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου