Translate

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Κάμερα "Ζιζάνιο"

         


                                                                                                                                                Μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ κινηματογράφου παρακολουθήσαμε σήμερα την ταινία "Λιάνα" με τα παιδιά και την Παρασκευή θα συμμετέχουμε στο εργαστήρι της κ.Στρουμπούλη για να μιλήσουμε για τους Γκριό.

Αγνή Στρουμπούλη, Αφηγήτρια Παραμυθιών

Απευθύνεται σε ομάδες παιδιών Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Διάρκεια: δύο συναντήσεις των 90 λεπτών περίπου

Οι Griot (γκριό) είναι αφηγητές ιστοριών που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στις υποσαχάριες χώρες της δυτικής Αφρικής. Οι γκριό εκφράζουν τη μνήμη της Παράδοσης της κοινωνίας τους (Ιστορία, Παραμύθια, Τραγούδια, Μουσική), η οποία είναι μια κοινωνία Προφορικότητας. Τα παιδιά παρακολουθούν αρχικά την κινηματογραφική ταινία “Λιάνα” των  Aaron Kopp και Amanda Kopp. Συξ συνέχεια, μέσα από διάλογο με τους μαθητές, θα επισημανθούν οι  λειτουργίες που επιτελεί ένας Γκριό· το περιβάλλον του και η ζωή των παιδιών σ’ αυτό. Επίσης, θα αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά του Πολιτισμού της Προφορικότητας, στον οποίο ανήκει και η δική μας Παράδοση.

πηγή  
https://olympiafestival.gr/workshop/griots-i-rapsodi-tis-afrikis/

Τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία για τη ζωή και τις δυσκολίες των ορφανών παιδιών που ζουν στην Αφρική και το συνδέσαμε με το μάθημα της γλώσσας σχετικά με " Τη ζωή σε άλλους τόπους". Η ταινία συνδύαζε το   animation με την ζωντανή πραγματικότητα και περνούσε πολλά μηνύματα στα παιδιά. Περιμένουμε με ανυπομονησία την Παρασκευή για το εργαστήριο ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου