Translate

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Επίσκεψη της συγγραφέως Γιολάντα Τσορώνη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας την Κα . Γιολάντα Τσορώνη -Γεωργιάδη  μια σημαντική παιδική συγγραφέα και ενεργό μέλος του προγράμματος "Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας των μαθητών". Το πρόγραμμα αφορούσε τις τάξεις Α΄και Β΄.                  Η παρουσίαση έγινε στην αρχή στην πρώτη τάξη όπου τα παιδάκια με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την συγγραφέα , έπαιξαν και τραγούδησαν μαζί της .
   Στην συνέχεια ακολούθησαν τα δευτεράκια και επειδή το τμήμα μας το Β1 είχε διαβάσει στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας το βιβλίο της συγγραφέας "Ένας σκίουρος μια μέρα..."  φτιάξαμε με βάση το βιβλίο όμορφες ζωγραφιές που τις έδεσα και τις έκανα βιβλιαράκι και το παραδώσαμε στην  κυρία Γιολάντα που ενθουσιάστηκε και της πήρε ως δώρο για να μας θυμάται.


Στην συνέχεια  η συγγραφέας μας παρουσίασε το βιβλίο της "Η  σκάλα της αγάπης" μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την συμμετοχή  και των ίδιων των παιδιών.


Μετά άνοιξε το" μαγικό της" μπαούλο με την βοήθεια των παιδιών που είπαν τις κατάλληλες λέξεις "Άμπρα κατάμπρα" με όλη τους την δύναμη και έβγαλε παιχνίδια συνεργασίας .Αυτό άλλωστε ήταν και το δίδαγμα του παραμυθιού  ότι με την συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.





Τέλος φτιάξανε και την σκάλα της αγάπης με θετικά συναισθήματα ...

Μια μεγάλη αγκαλιά περίμενε την συγγραφέα στο τέλος της παρουσίασης και βγάλαμε κι εμείς οι δασκάλες της δευτέρας την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου