Translate

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Γιορτή γεύσεων- etwinning λάδι


  Το Σάββατο επισκεφθήκαμε το κλειστό στάδιο του Πύργου που φιλοξενούσε  μια γιορτή γευσιγνωσίας με έμπειρους σεφ ,μάγειρες και ένα πλήθος βοηθών .Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος  για το λάδι που έχουμε αναλάβει φέτος και επειδή έγινε Σάββατο είχαμε για παρέα και τους γονείς των παιδιών που θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα μια και είναι μια μέρα δύσκολη για όλους. Βοηθό μας επίσης είχαμε και την γυμνάστρια του σχολείου μας κ.Βάσω.
  Το πρώτο περίπτερο που συναντήσαμε ήταν από ένα ελαιοτριβείο της περιοχής μας που έχει όμως προχωρήσει και στην τυποποίηση του λαδιού και την εξαγωγή του στο εξωτερικό. Η ποικιλία λαδιού ήταν το "Κωρονέικο" συσκευασμένο σε όμορφα μπουκαλάκια και δίπλα του ήταν  το βιολογικό λάδι.


Στο επόμενο περίπτερο είδαμε μια τοπική επιχείρηση σαπουνιών με βασικό συστατικό τους πάλι το λάδι.Τα παιδιά δεν χόρταιναν να τα μυρίζουν μια και τα αρώματά τους (χαμομήλι ,λάδι καρύδας , μέλι ,κανέλα πορτοκάλι.,σοκολάτα λεβάντα...) ξετρέλαιναν τα παιδιά.Είδαμε λοιπόν άλλη μια χρήση του λαδιού που δεν την ξέραμε σε όμορφες συσκευασίες.Η υπεύθυνη μας πληροφόρησε επίσης πως φτιάχνουν με ελαιόλαδο κεραλοιφή και κρέμα χεριών.
Τα επόμενα περίπτερα είχαν γλυκά φτιαγμένα με λάδι  και σας πληροφορώ ότι τα παιδιά τα δοκίμασαν όλα!!!

Ένα άλλο περίπτερο που μας τράβηξε την προσοχή ήταν τα αρωματικά λάδια που τα χρησιμοποιούμε στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική (λάδι με άρωμα λεμόνι , θυμάρι ,βούτυρο πίτσα...)

Και βέβαια τιμήσαμε αναλόγως και τα φαγητά που μαγείρευαν εκείνη την στιγμή οι σεφ  είτε αυτά ήταν κρεατικά είτε θαλασσινά.Όλα τα παιδιά δοκίμασαν και ευχαριστήθηκαν καλομαγειρεμένα φαγητά.

Τέλος  είδαμε το εργαστήρι καραμέλας , φάγαμε καραμέλες και φωτογραφηθήκαμε με τον υπεύθυνο σεφ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου